Turistkyrkan 2023 planeras 

Arbetet med att boka besök till vår Turistkyrka i sommar är nu i full gång. Det bli samlingar varje helg från juni till augusti.

Programmet kommer att presenteras inom kort och uppdateras sedan löpande i takt med att bokningar görs.

 

 

Bibelföreläsningar med Daniel Holmgren

Daniel Holmgren håller just nu en serie bibelföreläsningar. Han startade 11 febr med att tala om "Förbundet - Bibelns röda tråd". Han följde upp med ytterligare en den 25 mars : Den sista tiden - hur förstår vi den? Ett försök till tolkningsnycklar.

Under våren återkommer Daniel med ytterligare en bibelföreläsning den 22 april 16.00: Uppenbarelseboken - en genomgång.  Servering. Välkommen!

 

Aktuellt program de närmaste veckorna:rna:

Sönd 2 april 10.30 Administrationsmöte

Skärtorsdag 6 april 18.30 Getsemanestund Daniel Holmgren

Långfredag 7 april 10.30 Gudstjänst Stefan Claar

Påskdagen 9 april 10.30 Gudstjänst Stefan Claar

Onsd 12 april 18.00 Bön

Fred 14 april 11.00 Bön

Sönd 16 april 10.30 Gudstjänst Simon Gren

Onsd 19 april 18.00 Bön

Fred 21 april 11.00 Bön

 

 

Okt: Wiström och Hörnmark besöker oss under oktober

Under oktober får vi besök av familjen Wiström ( 9 okt) och Pelle Hörnmark (16 okt). Alphakurserna är igång. Deltagarna ses varannan torsdag från mitten av september fram till 10 november. 

1-2 okt: Skördefesthelg med hoppborg och grillning utanför Pingstkyrkan

Lördagen 1 oktober 14.00-17.00 anordnas Barnens dag på gräsytan utanför Pingstkyrkan på Tullgatan 21 med aktiviteter för både barn och vuxna.

Det kommer att finnas hoppborg, hinderbana, pyssel, ballonger och annat kul. Det bjuds också på korv och bröd och hamburgare så långt lagret räcker. Kaffe och te finns också. Alla är välkomna med!

 

Avslutningshelg för Turistkyrkan och uppstart för söndagsskola

Den första helgen i oktober avslutas Turistkyrkans säsong i samband med skördefesten. Söndag 2 oktober 10:30 får vi besök av sjukhuspastor Miriam Holm. Det bli också uppstart för vår nya söndagsskola - en glädjens dag för församlingen!

 

 

17-18 sept: Undervisningshelg med Ulrik Josefsson 

Helgen 17-18 september gästas vi av den entusiastiske bibelläraren Ulrik Josefsson från Jönköping. 

Ulrik är till vardags pingstteolog och prorektor för ALT, Akademi för ledarskap och teologi. Han är lärare i kyrkohistoria och kommer att undervisa utifrån ämnet ”Den sista tiden” på lördagen 15.00 och på söndagen 10.30. 

 

 

11 sept: Stig Jirénius med team på besök 

På valdagen söndagen 11 september 10.30 gästas vi av den sjungande pastorn Stig Jirénius med team. De sjunger också på torget lördagen 10 september kl 13.00.

Stig har med sig sin fru Annika och hennes syster Gunnel och hennes man  Leif och de kallar sig för  "Fyrklövern".

På repertoaren står Pärleporten och andra pärlor alltifrån  Guldgrävarsången till Johnny Cash.

Stig bor i Helsingborg men arbetar i Skandinaviska turistkyrkan i Playa del Inglès under vinterhalvåret.

 

4 sept: Gudstjänst med nattvard och församlingsmöte

Söndagen 4 september möts vi till gudstjänst med nattvard tillsammans med Daniel och Karin Holmgren. Efter gudstjänsten är det församlingsmöte.

 

28 aug: Veteran i talarstolen

Söndagen 28 augusti predikar vår vice föreståndare Nils-Erik Claesson. Han är en erfaren predikant som varit föreståndare i flera större pingstförsamlingar. Numera tillbringar han en stor del av året på Öland tillsammans med sin fru Kerstin.

 

21 aug: Gäster från Ljungby talar och sjunger

Söndagen 21 augusti medverkar Niclas och Karin Eriksson från Ljungby med sång och förkunnelse i vår gudstjänst 10.30.

 

13-14 aug: Symfoniorkester från Jönköping

Söndagen 14 augusti kl 10.30 gästas vi av en symfoniorkester tillsammans med sångsolister från Pingstkyrkan i Jönköping.  De ger också en konsert i Köpingsviks kyrka på lördag kväll 13 augusti. 

 

7 aug: Besök från södra Öland 

På söndag 7 augusti kl 10.30 gästas vi av Jacob Ventlinger som är pastor i Filadelfia på södra Öland . Församlingen har sin kyrka i Mörbylånga, men verkar över hela södra delen av ön. Eva och L-G Börefelt medverkar med sång.

 

31 juli: Trädgårdsmöte med Märta Svensson 

Den 31 juli kl 16.00 är det åter dags för ett sångarbesök i Pingstkyrkans trädgård. Denna gång gästas vi av sångerskan Märta Svensson från Värnamo. Hon har gjort olika framträdanden i tv, bland annat i serien "Minns du sången" åren 1998 till 2000. Medverkar gör också församlingens föreståndare Daniel Holmgren.

Vi möts i trädgården. Medtag egen fikakorg!

 

24 juli: Maria Boberg sjunger och spelar 

Maria Boberg har alltid haft ett stort intresse för sång och musik. Ända sedan barnsben har hon stått på olika scener i olika sammanhang och sjungit och spelat. Hon brinner för att förmedla ett budskap genom sången och musiken

Maria är född och uppväxt i Värnamo. Den 24 juli kl 10.30 sjunger och spelar hon i Pingstkyrkan Borgholm. Nils-Erik Claesson predikar och vi fikar efteråt - som alltid. Välkommen!

 

9 och 16 juli: Sång och musik på torget

Under juli blir det mycket kristen sång och musik på torget i Borgholm. Urban och Carina Ringbäck var först ut den 2 juli och den 9 juli får vi lyssna till artisten och låtskrivaren  Mikaela Simonsson från Ölmstad utanför Jönköping. Hon medverkar också i gudstjänsten 10 juli 10.30.

 

David och Sarah Åström från Arvika är välkända och uppskattade efter flera tidigare besök i Borgholm. Den 16 juli sjunger de på torget kl 13.00 och dagen därpå deltar de i söndagens gudstjänst kl 10.30

Efter gudstjänsterna fikar vi tillsammans. Välkomna!

 

2-3 juli: Urban och Carina Ringbäck på besök 

Kommande helg 2-3 juli får vi besök av pastorsparet Urban och Carina Ringbäck från Göteborg. De kommer att medverka vid en sångstund på torget i Borgholm på lördag 13.00 och i gudstjänsten på söndag 10.30.

Efter gudstjänsten fikar vi tillsammans. Välkommen!

 

26 Juni: Midsommar med Gards och georgier

I midsommar får vi besök av sång-och musikprofilerna Lilian och Ingemar Gard från Enhörna utanför Södertälje. De medverkar i gudstjänsten sönd 26 juni kl 10.30. De är välkända för församlingen efter många år som sommarölänningar. Medverkar gör också Nils-Erik Claesson med gäster från Georgien som besöker Sverige.

 

19 juni: Sånggudstjänst med Peter Enoxon

På sönd 19 juni 10.30 välkomnar vi sångaren Peter Enoxon från Lidköping. Han kommer att sjunga och spela tillsammans med oss.

Han väver samman sina sånger med reflektioner och bibelord  till det som kommer att bli söndagens förkunnelse.

Peter har för övrigt en koppling till Öland då han har Saxnäs som sommaradress.

 

 

12 juni: Trädgårdsmöte med Christer Tornberg

På sönd 12 juni möts vi i kyrkans trädgård kl 16.00. Vi gästas av Christer Tornberg från Jönköping, en man med många strängar på sin lyra. Han sjunger, spelar och predikar.  Ibland läser han också egna dikter.

Christer har en bakgrund som banktjänsteman men sadlade om i 30-årsåldern och blev pastor och församlingsföreståndare. De senaste åren har han arbetat som omsorgspastor och även med diakonalt arbete där han haft ett stort engagemang för EU-migranter i Jönköping. 

Vinterhalvåret tillbringar han numera i södra Spanien där han förestår turistkyrkan i Fuengirola.

En gemenskap för alla på Öland

Pingstförsamlingen i Borgholm har ett  50-tal medlemmar. Förutom medlemmarna deltar ett stort antal delårsboende i verksamheten, främst sommartid. Här möts människor från olika håll och med olika bakgrund. Alla är välkomna.

Kyrkan ligger på Tullgatan 21, centralt i Borgholm. Våra gudstjänster på söndagarna startar 10.30 och avslutas med kyrkkaffe.